Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Arrestaties in Venezuela na grote drugsvangst in Parijs

Datum : 23/09/2013
Land : Venezuela

Arrestaties in Venezuela na grote drugsvangst in Parijs

Drie leden van de Venezolaanse Nationale Garde zijn zondag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige drugssmokkel. De drugs was verstopt in 30 koffers op een vlucht van Air France van Caracas naar Parijs. Met 1300 kilo aan cocaïne gaat het om een van de grootste drugsvangsten die ooit is onderschept op Frans territorium.

De vangst vond plaats op 11 september op het internationale vliegveld Charles de Gaulle in Parijs, maar het nieuws werd afgelopen zaterdag pas wereldkundig gemaakt. Van de 1300 kilo cocaïne werd 900 kilo op het vliegveld onderschept. De resterende 400 kilo werd gevonden in een vrachtwagen die vanuit Parijs naar Luxemburg vertrokken was.

De Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken Miguel Rodriguez heeft aangegeven dat er binnen enkele dagen meer arrestaties zullen volgen. Zondag is Rodriguez een onderzoek gestart naar het incident. In Frankrijk zijn ondertussen al zes mensen opgepakt die worden verdacht van het onderhouden van banden met internationale drugskartels. Drie van de verdachten hebben de Britse nationaliteit, de andere drie zijn in het bezit van een Italiaans paspoort.

 
 
 
 
Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug