Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Arrestaties na dreigvideo Curaçao

Datum : 08/05/2013
Land : Curaçao

Arrestaties na dreigvideo Curaçao

De twee mannen die dinsdagmiddag op Curaçao zijn aangehouden omdat ze na de moord op politicus Helmin Wiels een dreigvideo op YouTube zouden hebben geplaatst, worden verdacht van bedreiging en moord met voorbedachten rade. Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt. Het gaat om twee broers van 27 en 19 jaar. Ze hebben zichzelf bij de politie gemeld. Maandag hadden ze een video op YouTube gezet waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is en dat "er nog een bloedbad zal volgen bij landverraders". Ook wordt er in de video verwezen naar de volksopstand van 30 mei 1969. De video leidde tot veel commotie op Curaçao. Na de arrestatie heeft de politie twee huiszoekingen gedaan, waarbij onder meer een computer in beslag is genomen.

De 54-jarige Helmin Wiels, strijder voor onafhankelijkheid van Curaçao, leidde de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano. Hij werd zondag doodgeschoten op het strand. 

Naast een condoleanceregister bij het partijgebouw van Pueblo Soberano, zijn ook online condoleanceregisters geopend voor Wiels. Op het officiële online register kan een boodschap voor (familie en vrienden van) Wiels worden achtergelaten. Ook Notisia 360 en condolencia-online hebben een condoleanceregister geopend. De Antilliaanse gemeenschap in Nederland en andere steunbetuigers kunnen hun laatste boodschap aan Wiels achterlaten bij het Kabinet van Curaçao in Den Haag.

Bron : Antilliaans Dagblad, Versgeperst, Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug