Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Aruba: 'Binnen half jaar medische cannabis legaal'

Datum : 16/02/2019
Land : Aruba

Aruba: 'Binnen half jaar medische cannabis legaal'

Arubanen kunnen binnen een half jaar al naar de apotheek of vitaminenwinkels om cannabis te kopen voor medicinaal gebruik. Dat heeft de Arubaanse volksgezondheidsminister Dangui Oduber laten weten. Twee wetten moeten nog aangepast worden, die van de geneesmiddelen en van verdovende middelen. Ook moet worden voorkomen dat mensen met cannabis in bezit straks toch aangehouden worden. Daarnaast moeten importeurs een speciale vergunning aanvragen.

Straks kan iedereen vrij cannabisproducten met een lage THC (tetrahydrocannabinol), zoals cannabisolie, zonder recept kopen. Via de huisartsen en specialisten, dus op recept, zijn geneesmiddelen verkrijgbaar met een hoger THC-gehalte. Deze middelen uit het buitenland moeten wel een keuring van het Amerikaanse agentschap FDA of laboratoria in Nederland hebben om te worden ingevoerd, zegt de minister.

De overheid blijft voorlopig recreatief gebruik van cannabis verbieden. Wel bekijkt ze nog of het zelf kweken en exporteren van cannabis een nieuwe economische ontwikkeling voor Aruba kan worden.

Bron : Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug