Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Aruba lanceert online immigratiekaart

Datum : 12/12/2015
Land : Aruba

Aruba lanceert online immigratiekaart

De Aruba Tourism Authority (ATA), Aruba Immigration Services (IASA) en Gamma IT Solutions hebben op 3 december de online immigratiekaart gelanceerd. Met deze nieuwe online dienst kunnen bezoekers aan het eiland met gemak de zogeheten Embarkation and Disembarkation kaart (ED-card) vooraf invullen. De digitale immigratiekaart, waarbij persoonlijke- en verblijfsgegevens verstrekt worden, kan men na het boeken van de vlucht via www.edcardaruba.aw invullen en moet uiterlijk 48 uur voor vertrek voldaan zijn.

De papieren versie blijft wel nog steeds bestaan voor mensen die de kaart toch liever tijdens de vlucht, of bij aankomst, in willen vullen. Het voldoen van de immigratiekaart is voor alle reizigers verplicht. De digitalisering van de immigratiekaart draagt bij aan de doelstelling op Aruba om diensten voor toeristen te blijven vernieuwen en aan de missie om als eiland te verduurzamen. Aruba biedt reizigers als eerste eiland binnen de Cariben de mogelijkheid om de ED-card online in te vullen.

Aruba’s zogeheten “Happy Returners”, reizigers die vaker op het One Happy Island komen, hoeven slechts een keer het gehele formulier online in te vullen, waarna de gegevens bewaard zullen blijven. Bij herhaalbezoeken hoeven zij dan slechts hun nieuwe reisinformatie toe te voegen. Dit versnelt vervolgens het immigratieproces bij aankomst op het vliegveld en zorgt voor een onbekommerde reis. 

“ATA en IASA zijn zeer verheugd om met de digitalisering van de immigratiekaart een innovatieve en vernieuwende stap op het gebied van toerisme en de bijbehorende diensten te zetten. Met de online versie van de ED-card komen wij zowel onze toeristen als onze lokale bevolking tegemoet in de wens om voor en tijdens de reis zoveel mogelijk tijd te besparen. Bij aankomst op het vliegveld van Aruba word je al begroet door het zogeheten Happy Flow programma. Een programma waarbij het passagiersproces door middel van digital airport checkpoints versneld wordt. Passagiers die vanaf heden vooraf de immigratiekaart via internet invullen, kunnen nu op een nog snellere afhandeling rekenen”, aldus Ronella Tjin Asjoe-Croes, CEO van de Aruba Tourism Authority (ATA). 

 

Bron : Travelution
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug