Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Aruba neemt maatregelen tegen illegale brandstof

Datum : 02/08/2011
Land : Aruba

Aruba neemt maatregelen tegen illegale brandstof

De Arubaanse ministerraad heeft maandag maatregelen bekend gemaakt tegen de aanvoer en opslag van illegale brandstof uit Venezuela. De kustwacht zal daarnaast alle Venezolaanse vissersbootjes met brandstof aan boord terugsturen. 

Na overleg met diverse instanties waaronder de brandweer, de havenautoriteiten en de milieu-inspectie, heeft de ministerraad besloten dat wanneer de autoriteiten een grote hoeveelheid brandstof aantreffen naast een horecagelegenheid of een particulier huis, het pand per direct zal worden gesloten. De brandstof wordt in beslagenomen en alle kosten die gemaakt worden voor het opruimen en afvoeren van de brandstof zullen worden verhaald op de eigenaar van het terrein. Daarnaast krijgt de bezitter van het pand een proces verbaal. 

Vanwege de sterk gestegen brandstofprijzen op Aruba is een lucratieve handel ontstaan waarbij Venezolanen de eilandbewoners van goedkope brandstof voorzien. De brandstof wordt aangeleverd op vissersbootjes en opgeslagen op Aruba bij particulieren thuis met alle gevaren van dien. 

Onlangs ontdekte de brandweer bij een huis in Sabaneta enkele honderden liters brandstof, op amateuristische wijze opgeslagen in drumtanks en jerrycans. Het rapport van de brandweer spreekt van een “zeer gevaarlijke situatie voor omwonenden en het milieu.” 

Bron : Diario di Aruba
Bookmark and Share


Terug