Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Aruba: Venezolaanse vluchtelingen aangehouden

Datum : 25/08/2017
Land : Aruba

Aruba: Venezolaanse vluchtelingen aangehouden

De radaroperator van het kustwachtsteunpunt Aruba detecteerde eerder deze week een verdacht contact ten noordoosten van Aruba, zo meldde de Kustwacht Caribisch Gebied. Een super-RHIB (Rigid Hull Inflatable Boat, een snelle opblaasboot met opbouw) van het steunpunt en een landpatrouille werden naar de aangegeven plek gedirigeerd.

Tevens werd er assistentie gevraagd van het Korps Politie Aruba. Omdat het bootje niet meer op zee te zien was, is door de Kustwacht en de Politie een zoektocht begonnen aan de noordkust van Aruba. De kustwachthelikopter was ook ingezet.

In de vroege morgen heeft de politie vier personen kunnen aanhouden. Later op de dag kon de politie nog drie personen aanhouden. Het betrof ongedocumenteerde Venezolanen die illegaal het land probeerden binnen te komen. Allen zijn overgedragen aan de Warda Nos Costa, de Arubaanse Kustwacht.

De Kustwacht trof het bootje later aan op Boca Keto. De zaak is verder in onderzoek.

Bron : Knipselkrant Curação
Bookmark and Share


Terug