Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Aruba wint duurzame toerismeprijs

Datum : 07/03/2015
Land : Aruba

Aruba wint duurzame toerismeprijs

Aruba is op de jaarlijkse Internationale Toerismebeurs (ITB) in Berlijn uitgeroepen tot winnaar van de World Legacy Awards 2015. De prijs is een samenwerking tussen National Geographic Society en de ITB, en is bedoeld voor reisinstellingen, organisaties en bestemmingen die duurzaam toerisme stimuleren en uitvoeren.

Uit meer dan 150 inzendingen werden finalisten in vijf prijscategorieën geselecteerd. Aruba won de prijs in de categorie Destination Leadership. De prijs gaat naar Aruba, omdat het eiland voorloopt in groene energie initiatieven. Door het gebruik van windmolens en het hebben van een realistische plan loopt Aruba op schema om ’s werelds eerste land te worden, dat geen gebruik meer maakt van fossiele brandstoffen in 2020. De Arubaanse overheid promoot actief het gebruik van duurzame energie zoals windmolenparken en doet een investering van 1 miljard dollar voor de bevordering van ecotoerisme.

“Het is een eer om door de National Geographic Society geprezen te worden voor onze investeringen in duurzame energie”, aldus Oslin Sevinger, Arubaans minister van Integratie, Infrastructuur en Milieu. “Afgelopen jaren hebben we samengewerkt met ’s werelds meest innovatieve leiders binnen het onderwerp duurzaamheid en wij zijn trots op het resultaat. Dit is pas het begin.”

 

Bron : Travelution
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug