Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Arubaan ketent zichzelf vast aan waterleiding

Datum : 15/01/2012
Land : Aruba

Arubaan ketent zichzelf vast aan waterleiding

Een inwoner van Aruba heeft zichzelf vastgeketend aan de waterleiding als protest tegen het beleid van het Water en Energiebedrijf (WEB).

WEB heeft volgens de man, Marcelino Semeleer, bijna twee weken lang vervuild drinkwater geleverd na werkzaamheden in de wijk. Zijn gezin werd daardoor ziek. Semeleer klaagt zelf over zijn wervelkolom. Specialisten konden de oorzaak niet vinden, tot een arts uiteindelijk chemische stoffen in zijn lever aantrof. De man legde de uitslag van het onderzoek bij WEB neer. Het bedrijf bood de man als genoegdoening twee maanden gratis water aan, maar dat aanbod sloeg hij af.

De man eist nu, omgerekend, bijna 90.000 euro aan schadevergoeding om daarmee medische behandeling in het buitenland te kunnen betalen. WEB, zegt hij, reageert niet meer en daarom heeft hij zich maar met handboeien aan zijn waterleiding vastgemaakt. “Ik blijf hier zitten tot er een oplossing is gevonden”, aldus Semeleer.

 

Bron : Diario di Aruba, Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug