Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Arubaans monument moet wijken voor snelle hap

Datum : 26/10/2014
Land : Aruba

Arubaans monument moet wijken voor snelle hap

In Aruba is ophef ontstaan door de sloop van een monumentaal landhuis ten behoeve van de bouw van een Burger Kingfiliaal. Dit zeggen lokale media.

Landhuis Rio Grande in het district Noord stamt waarschijnlijk uit 1921 en was een van de laatst overgebleven koloniale landhuizen op het eiland. Het diende ooit als buitenverblijf voor gegoede families uit Playa-Oranjestad. Later huiste er een drankhandel en een politieke partij.

Op zaterdagochtend heeft de nieuwe eigenaar het vervallen pand laten slopen om er een filiaal van Burger King neer te zetten. Dit ondanks eerder gemaakte afspraken tussen hem en Stichting Monumentenfonds Aruba om de voorgevel en het geraamte deels intact te laten. “Het is spijtig dat niet iedereen zich aan de afspraken houdt. Een groot verlies voor Noord”, stelt het Monumentenbureau op haar Facebookpagina. De eigenaar was onbereikbaar voor commentaar.

Het Monumentenfonds zegt dat de boete van 1000 florín (440 euro) die staat voor de sloop zonder vergunning “een lachertje” is voor projectontwikkelaars. Minister van Cultuur Otmar Oduber heeft gezegd “met spoed” de boetes te zullen verhogen om herhaling te voorkomen.

Bron : Amigoe, NoticiaCla
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug