Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Asjes doet aangifte tegen Luigi dos Santos

Datum : 27/07/2013
Land : Curaçao

Asjes doet aangifte tegen Luigi dos Santos

Premier Ivar Asjes van Curaçao heeft aangifte gedaan tegen Luigi dos Santos, de broer van Robbie’s Lottery-eigenaar Robbie dos Santos. Dos Santos bedreigde Asjes via Facebook, omdat de premier vorige week bekendmaakte dat nummerverkoop via sms illegaal is.

Bij Robby’s Lottery is het mogelijk om te gokken via sms. De boodschap van Luigi, die nog steeds te lezen is op zijn Facebook-pagina, luidt als volgt: “Ivar ‘maribaka’ Asjes, creditcard- en Selikordief, ik heb al eens in de gevangenis gezeten voor geweldpleging. Als we van man tot man op het schoolplein vechten zal ik je toetakelen.” Asjes maakte eergisteren tijdens de Raad van Ministers bekend dat hij aangifte heeft gedaan van bedreiging. Luigi dos Santos heeft op zijn beurt Asjes bedankt voor de aandacht die de premier schenkt aan zijn boodschap.

Robbie dos Santos wordt ervan beschuldigd dat hij zijn loterijketen Robbie’s Lottery sinds 2004 als dekmantel gebruikt voor het witwassen van geld en belastingfraude. Daarnaast zou Robbie’s Lottery achter de schermen gebruikt worden voor een grotere illegale loterij en de verkoop van valse loten. Het Openbaar Ministerie is in 2008 begonnen met het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak, dat de Bientu-zaak wordt genoemd.

De in mei doodgeschoten politicus Helmin Wiels gaf vlak voor zijn dood een interview over misstanden bij telecombedrijf UTS. Volgens hem was het bedrijf betrokken bij de illegale verkoop van telefoonnummers aan Robby’s Lottery.

Bron : Versgeperst, Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug