Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bacardi verliest geschil over 'Havana Club'

Datum : 08/02/2011

Bacardi verliest geschil over 'Havana Club'

CUBA - In Spanje heeft het hooggerechtshof het Amerikaanse bedrijf Bacardi in het ongelijk gesteld inzake een geschil over de eigendom van het rummerk 'Havana Club'. Het hof oordeelde dat de Franse fabrikant van sterke drank Pernod Ricard en het Cubaanse overheidsbedrijf Corporation Cuba Ron de rechtmatige eigenaars zijn van het merk in Spanje.
Pernod Ricard benadrukt in een mededeling dat de Spaanse justitie al voor de derde keer de "aanspraak van Bacardi" op het merk heeft verworpen. "Bacardi heeft bewust geprobeerd zich het succes toe te eigenen van een merk dat we sinds 1993 ontwikkeld hebben", aldus Pernod Ricard.
Het merk Havana Club wordt beheerd door de onderneming Havana Club International, een in 1993 opgerichte joint venture tussen het Cubaanse staatsbedrijf Corporation Cuba Ron, die verantwoordelijk is voor de productie, en Pernod Ricard, dat instaat voor de distributie van het merk in meer dan 120 landen.
In de Verenigde Staten zijn Pernod en Bacardi in een soortgelijk geschil verwikkeld. Daar wordt de rum met de naam 'Havana Club' door Bacardi op de markt gebracht. De Franse eis om eigenaar te worden van het merk werd in april 2010 afgewezen door de Amerikaanse rechtbank, maar Pernod heeft beroep aangetekend.

(Cubaweblog)

Bookmark and Share


Terug