Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Bachelet: "Chili wil brug zijn tussen Azië en Latijns Amerika"

Datum : 15/05/2017
Land : Chili

Bachelet: "Chili wil brug zijn tussen Azië en Latijns Amerika"

De Chileense president Michelle Bachelet heeft zondag op het zogeheten 'Belt and Road' Forum in China gezegd dat Chili klaar is om "een brug te worden tussen Azië en Latijns Amerika." Ook zei ze dat haar land actief wilde bijdragen aan het nieuwe infrastructuurplan van de Chinese overheid. In een klimaat van protectionisme en zwakke wereldwijde economische groei is het tijd om nieuwe horizons te zoeken, zo benadrukte Bachelet in haar toespraak voor een publiek van wereldleiders. 

Bijna dertig wereldleiders zijn in China bijeen om te praten over China's nieuwe initiatief dat infrastructuur en investeringen in Azië en andere regio's een boost wil geven. Het zogeheten 'Belt and Road' Project, geleid door de Chinese president Xi Jinping is het grootste economische project van dit moment, zo benadrukte Bachelet. Ze zei dat in de afgelopen tien jaar China en Latijns Amerika meer verbonden zijn en dat Chili een voorloper wil zijn in het versterken van deze banden. Ook gaf ze aan dat Chili niet het enige land is dat hiermee bezig is, waarbij ze bijvoorbeeld wees op de Pacific Alliance met andere Latijns-Amerikaanse landen die grenzen aan de Stille Oceaan. 

De toespraak van Bachelet komt een dag na de aankondiging dat Chili deel zal gaan uitmaken van de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB), een multilaterale organisatie opgezet in China om het ambitieuze infrastructuurproject te financieren. Chili zal hierin bijdragen om de handel en infrastructuur tussen Latijns Amerika en Azië te verbeteren, aldus Bachelet. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug