Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bachelet presidentskandidaat in Chili

Datum : 18/03/2013
Land : Chili

Bachelet presidentskandidaat in Chili

De voormalige president van Chili, Michelle Bachelet, is door de Socialistische Partij van Chili voorgedragen als presidentskandidaat bij de voorverkiezingen op 13 april. Voorzitter Osvaldo Andrade maakte dit het weekend bekend. Hij verklaarde ook dat Bachelet voor 31 maart naar Chili zal terugkeren.

Bachelet zal het moeten opnemen tegen de christendemocraat Claudio Orrego, de  onafhankelijke Andrés Velasco en senator José Antonio Gómez, kandidaat van de Partido Radical Socialdemócrata ( Radicaal Sociaaldemocratische Partij). Voor de regeringspartij worden de namen van Laurence Golborne, voormalig minister van Openbare Werken onder huidig president Sebastián Piñera en Andrés Allamand, voormalig minster van Defensie, genoemd als mogelijke kandidaten.

Michelle Bachelet heeft bekendgemaakt dat ze ontslag heeft genomen uit haar functie als hoofd van het Vrouwenagentschap van de Verenigde Naties, die ze sinds 14 september 2010 bekleedt. “Ik keer terug naar mijn land”, verklaarde ze. Ze was de eerste vrouw die president was van Chili, van 2006 tot 2010. Bij gaar vertrek genoot ze een populariteit van 70 procent.

De komende presidentsverkiezingen in Chili vinden plaats op 17 november van dit jaar.
 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug