Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ban op parodiefilm met 'gay' Jezus in Brazilië teruggedraaid

Datum : 13/01/2020
Land : Brazilië

Ban op parodiefilm met 'gay' Jezus in Brazilië teruggedraaid

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft een uitspraak teruggedraaid waardoor de streamingdienst Netflix een film moest verwijderen waarop Jezus door het leven gaat als homoseksueel. De film, The First Temptation of Christ, maakte veel gelovige Brazilianen woedend.

Maar liefst twee miljoen mensen ondertekenden een petitie waarmee werd opgeroepen om de film te bannen. Het productiebedrijf van de film werd op kerstavond zelfs bekogeld met Molotovcocktails. Afgelopen woensdag 8 januari verbood een rechter de film om critici te sussen.

De president van het Braziliaanse Hooggerechtshof verklaarde echter dat Netflix de film mag blijven streamen en voegde toe dat vrijheid van meningsuiting een fundamenteel recht is in een democratie. Daarbij zei hij dat “men niet kan veronderstellen dat een humoristische satire het vermogen heeft om de waarden van het Christelijke geloof, dat wordt aangehangen door de meerderheid van de Brazilianen en waarvan het bestaan meer dan tweeduizend jaar teruggaat, te verzwakken.”

De parodiefilm, een kerstspecial, werd gemaakt door de bekende Braziliaanse YouTube-komediegroep Porta dos Fundos, vertaald als ‘Achterdeur’. Veel conservatieve christenen waren woedend op de beelden waarin Jezus zijn vriendje Orlando mee naar huis neemt om aan zijn familie voor te stellen. De komediegroep verklaarde dat ze tegen “elke vorm van censuur, geweld, illegaliteit en autoritarisme is” en haar werk zal blijven uitzenden.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug