Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Banco do Brasil wil uitbreiden naar Chili, Peru en Colombia

Datum : 17/06/2011

Banco do Brasil wil uitbreiden naar Chili, Peru en Colombia

Banco do Brasil, de grootste bank van Latijns-Amerika in bezittingen, overweegt om kredietverstrekkers in Colombia, Peru en Chili over te kopen om zakelijke klanten te trekken. Ook wil Banco do Brazil hiermee handel met Braziliaanse bedrijven in de regio vergroten. Vorige maand kondigde de bank de heropening van haar filiaal in Montevideo, Uruguay, aan.

Banco do Brasil profiteert van de economische groei in de regio en de globalisering van Braziliaanse bedrijven door uit te breiden in landen waarmee Brazilië sterke handelsbetrekkingen heeft. Het IMF voorspelt een groei van 4,7 procent in Latijns-Amerika dit jaar, tegen een daling van 6,1 procent in 2010. Met het verminderen van de werkloosheid en een stijgende vraag van de consument aangewakkerd door uitbreidingen van leningen steeg de winst van de Braziliaanse bank over het eerste kwartaal met 42 procent tot 1,8 miljard dollar.

In Chili is Banco do Brasil geïnteresseerd in het kopen van een belang in Corpbanca, Chili’s zesde grootste leenverstrekker. Volgens een woordvoerder van de bank is ook Colombia een zeer interessante markt, vanwege een grote bevolking van meer dan veertig miljoen en de vooruitzichten op economische expansie. In april 2010 heeft de bank haar eerste internationale acquisitie gerealiseerd toen het 480 miljoen dollar betaalde voor een controlerend belang in Banco Patagonia, de derde grootste Argentijnse bank.
 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug