Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Beauty queens eisen gratis vervanging van gevaarlijke borstimplantaten

Datum : 19/03/2012
Land : Venezuela

Beauty queens eisen gratis vervanging van gevaarlijke  borstimplantaten

Ruim twee duizend Venezolaanse vrouwen dreigen doktoren, privéklinieken en handelaren van gebrekkige PIP borstimplantaten aan te klagen als hun implantaten niet gratis worden vervangen. Veel vrouwen uit het imagobewuste land hebben de borstimplantaten die verkocht werden door het Franse bedrijf Poly Implant Prothese (PIP) en gevuld zijn met gevaarlijke industriële siliconen.

De lokale consumentenbond ANAUCO zegt dat Venezuela, bekend van de beauty queens waarvan er zes een Miss Universe-titel hebben en zes een Miss World-kroontje dragen, ongeveer 30.000 paar PIP-implantaten heeft geïmporteerd in het afgelopen decennium. PIP heeft wereldwijd 300.000 implantaten verkocht.

 
ANAUCO wil de komende dagen vergaderen met vertegenwoordigers van klinieken, chirurgen en het bedrijf dat de implantaten importeerde om te onderhandelen over de verwijdering van de slechte siliconen en de kostenloze vervanging ervan. ANAUCO heeft het volgende laten weten ‘‘Als de onderhandelingen geen resultaat leveren dan zullen wij de komende maand alle betrokkenen aanklagen zodat alle verantwoordelijken voor hun inbreng gaan betalen”. 

Bron : Buenos Aires Herald
Bookmark and Share


Terug