Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Bedrijfsleven ondersteunt Tulafilm

Datum : 17/09/2012
Land : Curaçao

Bedrijfsleven ondersteunt Tulafilm

De productie van de speelfilm Tula the Revolt kan in toenemende mate rekenen op de ondersteuning vanuit het Curaçaose bedrijfsleven. Dat gebeurt niet alleen op financieel gebied, maar ook op praktisch niveau. Curoil heeft toegezegd de aanzienlijke benzinekosten te sponsoren en UTS neemt de telecommunicatie voor haar rekening. Stadsherstel heeft het statige pand aan de Bitterstraat ter beschikking gesteld en Pietermaai Smal Apartments heeft ervoor gezorgd dat de inkomende crew de afgelopen maand gratis onderdak had. Ook andere partijen zoals Selikor, Chata, Douane Curaçao, Kooyman, Antraco, Avila, Coca Cola, Blue Bay, Kunuku Aqua Resorts, Vidanova en KLM hebben zich niet onbetuigd gelaten. 

Terwijl het Curaçaose bedrijfsleven een steentje bijdraagt, zitten de mensen aan de productiekant ook niet stil. Op het productiekantoor aan de Bitterstraat is het een komen en gaan van mensen die volop bezig zijn om de aankomende productie in goede banen te leiden. "Op 8 oktober beginnen de opnamen en dat geeft ons nog een maand om alles voor te bereiden", vertelt David Higginson, die met meer dan twintig speelfilms op zijn naam de touwtjes strak in handen houdt. Higginson staat er niet alleen voor. Een kleine honderd man is direct bij de productie betrokken. Daarbij komen ook nog de acteurs en de figuranten. "Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen en bedrijven op het eiland de film omarmen en gezamenlijk naar een hoger niveau tillen", vertelt sponsor manager Nanelia Walfenzao. Afhankelijk van de wensen en het budget maakt Walfenzao een voorstel op maat.

Bron : Antilliaans Dagblad
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug