Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Behandeling van zieke tiener gestart

Datum : 01/08/2012

Behandeling van zieke tiener gestart

Een zieke tiener uit de Dominicaanse Republiek, wiens behandeling was uitgesteld omdat het meisje zwanger is, wordt na veel ophef eindelijk behandeld in een ziekenhuis in de hoofdstad Santo Domingo. Het meisje lijdt aan een agressieve vorm van leukemie, en vorige week werd bekend gemaakt dat behandeling van haar ziekte tegen de anti-abortuswet zou ingaan. De behandeling zal waarschijnlijk de dood van haar ongeboren kindje betekenen. 

De situatie van het meisje veroorzaakte veel ophef en woede in het land, omdat het een aantal dagen heeft geduurd voordat het definitieve besluit over de behandeling genomen is. Uiteindelijk is het besluit om voor de tiener een uitzondering te maken goedgekeurd door het Ministerie van Gezondheid, het Dominicaans Medisch College en het ziekenhuis zelf. 

Dat het meisje inmiddels begonnen is met haar chemotherapie, is bevestigd door Antonio Cabrera van het Medisch Centrum voor Onderwijzers (SEMMA). “Het meisje is een speciale patiënt. Ze is minderjarig, lijdt aan leukemie en is 10 weken zwanger. Deze drie factoren hebben er toe geleid te besluiten om haar behandeling door te zetten.”

 

Bron : CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug