Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Belangrijke drugshandelaar gearresteerd in Mexico

Datum : 13/09/2010

Belangrijke drugshandelaar gearresteerd in Mexico

MEXICO – Het Mexicaanse leger heeft de drugshandel een zware slag toegebracht met de arrestatie van Sergio Enrique Villareal Barragán, die gezien wordt als de tweede man binnen het kartel van de gebroeders Beltrán Leyva.
De autoriteiten hadden een beloning van 1,8 miljoen euro uitgeloofd voor informatie over de ‘capo’, die samen met drie andere drugshandelaars werd gearresteerd in de stad Puebla, ten oosten van Mexico-Stad. Volgens de Mexicaanse regering is de arrestatie van ‘El Grande’ (De Grote) – Villareal Barragán is twee meter lang – "een nieuwe klap van de federale regering aan de criminaliteit, gezien het grote gevaar en de hoge positie van deze persoon binnen een van de grootste criminele organisaties in het land, die zich vandaag wezenlijk verzwakt weet".
Villareal Barragán was in de jaren negentig politieagent. Hij is de tweede man van het Beltránkartel, dat onder leiding staat van Hectór Beltrán Lleyva. Samen vochten ze binnen het kartel een machtsstrijd uit met een andere groep onder leiding van Edgar Valdez Villareal, die op 30 augustus werd gearresteerd.
(El País)

 
 

Bookmark and Share


Terug