Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Belize en Guatemala sturen troepen naar grens

Datum : 24/04/2016
Land : Belize

Belize en Guatemala sturen troepen naar grens

De spanningen tussen Guatemala en Belize lopen op. Beide Midden Amerikaanse landen hebben troepen naar het grensgebied gestuurd. Aanleiding is de dood van een dertienjarige jongen uit Guatemala in de afgelopen week.
Hij werd samen met zijn elfjarige broer en hun vader in het grensgebied met Belize onder vuur genomen door militairen uit Belize.

De Guatemalteekse president Jimmy Morales spreekt van een laffe aanval en eist dat de verantwoordelijken worden gestraft. De regering van Belize zegt echter dat haar soldaten werden aangevallen en zichzelf moesten verdedigen.
De veiligheidstroepen worden steeds vaker belaagd door Guatemalteken die zich in het grensgebied met illegale zaken bezighouden, stelde het nationale persbureau van Belize.

In het grensgebied tussen Guatemala en Belize doen zich vaker spanningen voor. Dat komt voor een deel doordat de twee landen het er niet helemaal over eens zijn waar de grens precies loopt.

 

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug