Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Belize naar stembus

Datum : 07/03/2012
Land : Belize

Belize naar stembus

In Belize vinden algemene verkiezingen plaats, die aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor de financiële toekomst van het land.

De centrumpartij United Democratic Party hoopt op een tweede termijn in het Midden-Amerikaanse land met 178.000 kiezers. De partij heeft nu 25 van de 31 zetels in het Parlement. Premier Dean Barrow heeft een herstructurering van de schuldenlast tot speerpunt van zijn campagne gemaakt. De schuld bedraagt 500 miljoen U$ en het volgend jaar zou 46 miljoen moeten worden afbetaald.

Oppositieleider Francis Fonseca van de partij People's United Power zegt te willen voldoen aan de schuldverplichtingen door de economische groei te vergroten. Belize draait nu vooral op toerisme als grootste inkomstenbron.

Belize staat op de dertiende plaats van landen met een schuldenlast wereldwijd. Het land is door kredietbeoordelaars al bestempeld als een ‘junk staat’.  Een nieuwe herstructurering van de schulden zou de economische reputatie van Belize nog verder kunnen schaden.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug