Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Beroving per telefoon steeds populairder in Brazilië

Datum : 30/03/2011
Land : Brazilië

De politie van de Braziliaanse stad São Paulo maakt inwoners alert op een nieuw soort overval dat steeds populairder wordt. Het gaat om overvallen per telefoon, waarbij criminelen vertellen dat een familielid verongelukt is. De slachtoffers zijn meestal oudere mensen. Criminelen vragen hen een check uit te schrijven om de behandeling in het ziekenhuis te betalen. Bedragen kunnen oplopen tot 13.000 dollar.

De politie van São Paulo heeft bekendgemaakt dat het afgelopen jaar 900 van dergelijke gevallen gemeld zijn. In 90 procent van de gevallen kan de politie het slachtoffer helpen zijn geld terug te krijgen. “De truc om een valse kidnapping aan te geven, is bekend geworden. De nieuwe truc is een vals ongeluk”, aldus een woordvoerder van de politie.

Een belangrijk probleem voor de politie is dat veel ouderen zich schamen om aangifte te doen, aangezien ze bang zijn dat familieleden hen belachelijk zullen maken om hun fout.

Bron : Estado de São Paulo
Bookmark and Share


Terug