Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Beschietingen eisen elf levens in Mexico

Datum : 26/07/2011
Land : Mexico

Een vuurgevecht in een landelijk gebied ten zuiden van Mexico stad heeft aan negen vermeende schutters het leven gekost volgens de plaatselijke politie.

Mensen in verschillende auto’s waren verwikkeld in een vuurgevecht toen de politie hun begon te achtervolgen. Soldaten zouden zich later ook bij deze achtervolging voegen. Volgens functionarissen schoten de schutters op hun achtervolgers alvorens sommigen uitstapten en te voet vluchtte. Zij werden opgejaagd naar een arena voor hanengevechten en daar vervolgens dood gevonden. Drie anderen werden dood aangetroffen in hun auto’s. Het is niet duidelijk wie er precies verantwoordelijk zijn voor deze doden.

De politie rapporteerde tevens twee doden in Acapulco. Zij werden doodgeschoten gevonden op een grote weg, waarschijnlijk nadat een poging om ze op te hangen aan een overgang was mislukt. Voor beide incidenten worden drugsbendes verantwoordelijk gehouden. 

Maandag vonden ook al vijf schutters de dood na een achtervolging en vuurgevecht met het leger op een snelweg dicht bij de stad Laredo in Texas. De soldaten zetten de achtervolging in nadat de SUV die ze onderzochten plots wegreed en de inzittenden het vuur begonnen te openen. De schutters werden doodgeschoten toen ze hun auto probeerden te ontvluchten nadat deze in de berm was beland. 

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share


Terug