Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Bestemming El Salvador

Datum : 02/02/2018
Land : El Salvador

Bestemming El Salvador

Komt El Salvador meestal in het nieuws vanwege geweld of haar bizarre anti-abortus wetgeving, eind januari won het land een prijs op de vakantiebeurs van Madrid. Het is voor het eerst dat El Salvador in de prijzen valt voor haar creatieve concepten op de belangrijkste toerismebeurs ter wereld.

El Salvador kreeg de prijs voor de ‘beste stand’ op de Internationale Toerismebeurs (FITUR), van 17 tot 21 januari in de Spaanse hoofdstad, waaraan 165 landen deelnamen. De onderscheiding werd overhandigd aan de Salvadoraanse delegatie, bestaande uit 17 ondernemers uit de sector en geleid door de minister van Toerisme, José Napoleón Duarte.

FITUR beoordeelde alle stands op grond van hun professionele uitstraling en keek daarnaast naar de manier waarop elk product uitgestald stond, hun vermarkting, de communicatie over en het imago van het project, alsook het ontwerp.

El Salvador had in Madrid haar stand van ruim 102 vierkante meter ingericht naar het voorbeeld van de koloniale stad Suchitoto in het departement Cuscatlán. De meeste aandacht trokken de koffie zoals bereid door Alejandro Méndez (wereldkampioen ‘barista’ van 2011), de versgemaakte pupusas (traditionele, dikke, gevulde tortillas) en nagebootste bruiloften onder het beeld van de kerk van Suchitoto. 

Bij de overhandiging van de prijs verzekerde de directrice van FITUR, Ana Larrañaga, dat de jury onder de indruk was van de stijl van de Salvadoraanse stand, die ze omschreef als “discreet, elegant, subtiel en poëtisch”.

José Napoleón Duarte toonde zich tevreden met de prijs die hij het resultaat noemde van de innoverende strategie waarmee zijn delegatie zich presenteerde op FITUR 2018. “Wij zijn er trots op dat we een positieve indruk achtergelaten hebben op de beurs. Onze strategisch opstelling heeft er toe geleid dat de mensen El Salvador op een andere manier hebben leren kennen”, aldus de minister.

 

Bron : www.lapagina.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug