Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Betancourt wil geld van Colombia

Datum : 09/07/2010

Betancourt wil geld van Colombia

COLOMBIA - De Frans-Colombiaanse politica Ingrid Betancourt wil 6,5 miljoen dollar van de Colombiaanse regering. Ze eist de schadevergoeding voor de zes jaar waarin ze door FARC-rebellen werd vastgehouden in de Colombiaanse jungle. Betancourt werd in juli 2008 door het leger bevrijd. De Colombiaanse regering zegt dat er geen redenen zijn om de staat verantwoordelijk te houden voor haar gijzeling en herinnert eraan hoe lovend ze was over haar bevrijding.
De politica werd acht jaar geleden ontvoerd door rebellen van de FARC. Ze voerde toen als presidentskandidate campagne in dunbevolkte gebieden, terwijl ze was gewaarschuwd dat niet te doen. In 2002 werd het gebied waar Betancourt werd ontvoerd door het leger en de linkse FARC-rebellen zwaar bevochten. Betancourt zegt juist dat ze niet voldoende is gewaarschuwd voor de FARC.
(NOS)

Bookmark and Share


Terug