Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Beurs voor onderzoek naar sociale mobiliteit in Suriname

Datum : 07/09/2010
Land : Suriname

Beurs voor onderzoek naar sociale mobiliteit in Suriname

De kandidaat-promovenda Tamira Sno heeft een promotiebeurs gekregen voor haar onderzoeksvoorstel over statusverwerving en sociale mobiliteit in Suriname. In haar onderzoek wil ze erachter komen hoe Surinamers in Suriname de afgelopen veertig jaar zijn opgeklommen op de sociale ladder, door statusverwerving op het gebied van onderwijs en beroep te verbinden met sociale achtergrond.

Zelf denkt ze dat het feit dat er weinig ongelijkheid is tussen de verschillende bevolkingsgroepen en de emigratiegolf in de jaren 1960 tot 1990 daarop van invloed zijn geweest, bijvoorbeeld omdat er door de migraties veel banen vrijkwamen. Voor haar onderzoek zal ze vier- tot vijfduizend Surinamers in het hele land bevragen over hun loopbaan en migratiegeschiedenis.

Tamira Sno is sinds september 2009 te gast bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen, in het kader van een samenwerkingsproject met de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Het afgelopen jaar werkte ze aan haar onderzoeksvoorstel, onder begeleiding van Harry Ganzeboom, hoogleraar methoden en technieken van sociaal-wetenschappelijk onderzoek aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de VU. De promotiebeurs is afkomstig uit de National Fellowship Programmes van de Nuffic.

Bron : Faculteit der Sociale Wetenschappen, VU Amsterdam
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug