Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bewoners Guatemala zoeken naar vermiste verwanten vulkaanuitbarsting

Datum : 12/06/2018
Land : Guatemala

Bewoners Guatemala zoeken naar vermiste verwanten vulkaanuitbarsting

De regering van Guatemala geeft toestemming aan inwoners van verschillende gemeenschappen die zijn getroffen door de uitbarsting van de Fuego-vulkaan, om verwanten te zoeken in de gevarenzone. De vulkaan barstte op 3 juni uit, geschat wordt dat er minstens 110 doden zijn gevallen.

De secretaris van het Guatemalteekse rampenbestrijdingsagentschap zei dat vanaf morgen “inwoners, samen met brandweerlieden, het leger en internationale reddingswerkers zoekoperaties kunnen uitvoeren in hun gemeenschap.” Hij voegde eraan toe dat de gemeenschappen zullen worden ondersteund door werktuigen van de overheid, evenals de vele particuliere initiatieven.

Met de tijd die is verstreken, is het praktisch onmogelijk om nog overlevenden te vinden. Op 9 juni gingen duizenden Guatemalteken de straat op om het aftreden van president Jimmy Morales te eisen vanwege het falen van zijn regering om adequaat te reageren op de noodsituatie.

Bron : Latin American Herald Tribune, BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug