Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Bewoners in binnenland willen informatie over Tapajaiproject

Datum : 02/01/2013
Land : Suriname

Bewoners in binnenland willen informatie over Tapajaiproject

Bewoners van het Tapanahonigebied in het zuiden van Suriname willen dat president Bouterse hoogst persoonlijk komt praten over het voorgenomen Tapajai Hydro Project, dat naast dammen ook een stuwmeer behelst. “Als ik daar woonde, zou ik dat ook zo stellen”, stelt Marc Waaldijk, directeur van Staatsolie. “Je gaat mijn waterweg voor de stad gebruiken. Ik zou dan ook willen weten wat ik daarvoor in ruil terugkrijg.”

Het Tapajaiproject bevindt zich nog in de onderzoeksfase. De haalbaarheid wordt getoetst en op basis daarvan zal de regering een besluit nemen. "Hydro-energieprojecten stuiten wereldwijd op sociale problemen", erkent Waaldijk. Staatsolie probeert de mensen over te halen door te wijzen op grote voordelen zoals verbindingswegen, elektriciteit en emplooi.

Waaldijk zegt dat er wel goed moet worden gecommuniceerd met de bewoners. "Luisteren naar wat zij willen en niet denken te weten wat hun goed uitkomt." Vanwege de gevoeligheid van het project moet de geruststelling van het staatshoofd komen.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share


Terug