Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Bezoekers Machu Picchu aangespoord om zich tegen gasproject te verzetten

Datum : 19/07/2012
Land : Peru

Bezoekers Machu Picchu aangespoord om zich tegen gasproject te verzetten

De organisatie Survival heeft toeristen die het historische heiligdom van Machu Picchu bezoeken gevraagd om mee te doen aan een nieuwe online campagne om de rechten van Peru’s inheemse bevolking te beschermen tegen de gevaren die hun land oplopen met de uitbreiding van gasprojecten. De organisatie die zich richt op het beschermen van inheemse populaties zei dat hoewel er ongeveer een miljoen toeristen de verborgen stad jaarlijks bezoeken, er maar weinig op de hoogte zijn van de risico’s die stammen op slechts honderd kilometer afstand lopen. 

De risico’s zijn afkomstig van de geplande expansie van het enorme Camisea gasproject, dat volgens Survival serieuze bedreigingen voor geïsoleerde stammen met zich meebrengt. Daarom heeft Survival toeristen die de archeologische plek bezoeken gevraagd om een kijkje te nemen bij een online campagne gelanceerd om de inheemse rechten te beschermen. De advertenties van de nieuwe campagne, die in Google zoekresultaten gerelateerd aan Machu Picchu verschijnt, sporen bezoekers aan om actie te ondernemen tegen de impact dat het geplande gasproject zal hebben op deze gemeenschappen. Survival vreest dat de gasplannen ook delen van Machu Picchu kunnen vernietigen. Het gebied waarin de historische plek is gelegen geldt als een van de meest biodiverse ecosystemen op de planeet. 

Camisea is eigendom van een consortium van bedrijven waaronder Pluspetrol, Hunt Oil en Repsol en heeft toestemming gekregen om verder in inheems territorium uit te breiden. 

 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug