Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bezorgdheid om vermiste scheepsbemanning

Datum : 05/04/2017
Land : Uruguay

Bezorgdheid om vermiste scheepsbemanning

Reddingswerkers hebben weinig vooruitgang geboekt bij het zoeken naar overlevenden van het gezonken schip de Stellar Daisy, dat vrijdag zonk voor de kust van Uruguay. Het gaat om een Zuid-Koreaans vrachtschip met 24 bemanningsleden, waarvan er slechts twee zijn teruggevonden.

De Stellar Daisy vervoerde 260.000 ton ijzererts van Brazilië naar China. Het laatste bericht vanaf het schip kwam op vrijdag, in een tekstbericht aan de Zuid-Koreanse eigenaar, Polaris Shipping. In dit bericht werd gemeld dat het schip water maakte. De twee geredde bemanningsleden, die zaterdag werden gevonden in een reddingsboot, vertelden de Uruguayaanse autoriteiten dat het schip vervolgens in tweeën brak.

Autoriteiten uit Brazilië, Argentinië en Uruguay en commerciële schepen van Polaris Shipping nemen deel aan de zoektocht. “Hoe meer tijd er voorbij gaat, hoe minder kans er is om mensen te vinden,” aldus Gaston Jaunsolo, een woordvoerder van de Uruguayaanse Marina. Het is nog niet bekend waarom de Stellar Daisy in de problemen raakte. “Het was geen moeilijke dag voor navigatie,” aldus Jaunsolo. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug