Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

BID kent $ 20 miljoen toe aan El Salvador ter ondersteuning van kleine bedrijven

Datum : 01/02/2020
Land : El Salvador

BID kent $ 20 miljoen toe aan El Salvador ter ondersteuning van kleine bedrijven

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (BID) verleende El Salvador financiering van 20 miljoen dollar ter ondersteuning van micro- en kleine ondernemingen, waaronder door vrouwen geleide bedrijven.

De BID verklaarde dat het geld beschikbaar zal worden gesteld aan de Bank voor Agrarische Ontwikkeling van El Salvador (BFA) om leningen te verstrekken, waarvan ruim tweeduizend micro- en kleine ondernemingen zouden profiteren. Vierhonderd van deze bedrijven worden geleid door vrouwen en nog eens vierhonderd bevinden zich in gebieden met "hoge marginalisatie".

Volgens de financiële instelling is de steun "van belang omdat micro- en kleine bedrijven een grote impact hebben op de economische activiteit van El Salvador". Deze bedrijven vertegenwoordigen 35 procent van het nationale BBP en zorgen voor 67,6% van de werkgelegenheid van het land. De BID-lening heeft een aflossingstermijn van 25 jaar en een aflossingsvrije periode van vijf en een half jaar.

Bron : El Economista
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug