Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Binnen half jaar 30.000 Nicaraguanen gevlucht

Datum : 23/10/2018
Land : Costa Rica

Binnen half jaar 30.000 Nicaraguanen gevlucht

Costa Rica's migratiedirecteur Raquel Vargas Jaubert zei in een tv-interview afgelopen  zondag dat het aantal Nicaraguanen dat in het afgelopen halfjaar naar Costa Rica is gevlucht, uit niet minder dan 30.000 mensen bestaat.

De vluchtelingen zoeken beschutting tegen geweld en vervolging door de politie, legde ze uit. Vargas Jaubert (foto) maakte die opmerkingen bij de show Esta Semana (Deze Week), uitgezonden door het particuliere kanaal 12 in Managua. Ze zei dat de vluchtelingen het land per vliegtuig bereikten, maar ook via de "blinde vlekken" langs de gemeenschappelijke grens. Van het totaal aantal hebben ongeveer 23.000 verzocht om als vluchteling te worden behandeld.

Vargas Jaubert zei dat Costa Rica in staat is geweest om deze massale migratiebeweging te beheren dankzij een uitgebreid plan dat 33 openbare instellingen omvat. Dit plan is ontwikkeld na de komst van 8.000 Cubanen en bijna 3.000 Afrikanen in 2015 en 2016, die op weg waren naar de Verenigde Staten.

De Costa Ricaanse regering heeft twee belangrijke immigratiecentra voor Nicaraguanen, een in het noorden en een in het zuiden van het land.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug