Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

BlackBerry-topman erkent bijdrage Suriname

Datum : 31/03/2011
Land : Suriname

BlackBerry-topman erkent bijdrage Suriname

Blackberry topman Mike Lazaridis is vandaag aangekomen in Suriname, waar hij drie dagen zal blijven. Zijn bezoek is een blijk van erkenning omdat het bekende ’pingen’, chatten met de BlackBerry, zijn oorsprong vindt in het land.

Pingen komt van het Surinaamse woord pingi wat wordt gebruikt om anderen snel iets mee te delen of iets uit te wisselen. Bij toeval hoorde Lazaridis hierover toen hij bezig was met een project. Pingi werd veranderd in ‘ping me’. Daarna is een team van experts aan de slag gegaan met het idee. Het hele traject heeft een jaar in beslag genomen. In dat jaar is naast de technische kant ook aandacht besteed aan hoe pingi in Suriname in zijn werk gaat. In Paramaribo hebben deskundigen vooral met jongeren gesproken over het waarom, aan wie en met welk doel ze een pingi gaven.

Verwacht wordt dat Lazaridis een telecommunicatieproject zal doneren aan de Surinaamse jeugd die hem geholpen heeft met zijn chatprogramma. Zijn bezoek wordt in Suriname positief ontvangen en men hoopt dat hij Suriname nog een keer aandoet. Op deze manier zou hij het land kunnen promoten en de bekendheid van Suriname vergroten.

(De Ware Tijd)
 

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug