Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bloedige dag voor Mexicaanse stad Monterrey

Datum : 17/06/2011
Land : Mexico

De Mexicaanse autoriteiten hebben gemeld dat in de stad Monterrey in een tijdsbestek van 24 uur 33 mensen om het leven zijn gebracht. De moorden lijken allen verband te hebben met het drugsgeweld in Mexico. 

 
Vijf mensen kwamen om het leven in een gevecht met het leger, terwijl tien mensen in vuurgevechten tussen rivaliserende bendes gedood werden. De resterende lichamen werden gedumpt op verscheidene plaatsen in de stad en sommigen werden aan bruggen gehangen. 
 
Onder de slachtoffers waren ook twee bodyguards van de gouverneur van Nuevo León, de staat waarin Monterrey ligt. Naast hun lichamen vond de politie bedreigingen aan het adres van de gouverneur, Rodrigo Medina. Deze zei in een reactie al zich niets aan te trekken van de bedreigingen, maar door te gaan met zijn strijd tegen de georganiseerde misdaad.
 
La Jornada meldt dat het leger 26 politieagenten uit de gemeente van Zuazua heeft gearresteerd in verband met de moorden. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor de executie van de bodyguards van gouverneur Medina.
 
Bron : BBC/La Jornada
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug