Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Blue Wing Airlines nog steeds op zwarte lijst EU

Datum : 13/07/2013
Land : Suriname

Blue Wing Airlines nog steeds op zwarte lijst EU

Vliegmaatschappij Blue Wing Airlines mag nog steeds niet vliegen op Europese landen of gebiedsdelen. De Surinaamse maatschappij blijft op de zwarte lijst van de Europese Unie die woensdag is uitgekomen. In totaal staan hierop 280 vliegmaatschappijen.

Blue Wing Airlines wordt geboycot, omdat haar vliegtuigen niet voldoen aan de door Europa gehanteerde veiligheidsstandaarden. In de toestellen ontbreekt apparatuur die zou moeten helpen bij het uitvoeren van veilige landingen. De afgelopen jaren werd Blue Wing Airlines getroffen door drie vliegincidenten met Antonov 28-toestellen in het binnenland, waarvan twee met dodelijke afloop. In totaal kwamen daarbij 27 mensen om het leven.

Als gevolg van de crashes had de Amerikaanse ambassade haar personeel verboden om bij officiële activiteiten van de ambassade gebruik te maken van de vluchten van Blue Wing Airlines. Ook werd Amerikaanse staatsburgers geadviseerd niet meer met deze maatschappij te vliegen zolang de veiligheidsaspecten niet waren opgelost.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug