Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bod van USD 1 miljoen voor auto president Mujica

Datum : 10/11/2014
Land : Uruguay

Bod van USD 1 miljoen voor auto president Mujica

De Uruguayaanse president José Mujica zegt dat hij een bod van USD 1 miljoen heeft ontvangen voor zijn blauwe Volkswagen Kever uit 1987, die een symbool is geworden van zijn eenvoudige levensstijl.

De man die ooit de bijnaam kreeg “de armste president ter wereld” vertelde aan het Uruguyaanse blad Busqueda dat een Arabische sheik een miljoen USD had geboden voor zijn eenvoudige wagentje.

In een informeel gesprek met Mujica suggereerde de Mexicaanse ambassadeur in Uruguay onlangs dat Mujica de Kever kon veilen in Mexico. Hij voorspelde dat hij in ruil tien 4-wheel-drive trucks ervoor zou krijgen.

Mujica, een voormalig guerrillaleider van de linkse Tupamaros, zei dat als een miljoen USD zou krijgen voor de auto, hij die zou geven aan een programma voor de daklozen. Als hij trucks zou krijgen zou hij die geven aan het openbare gezondheids kantoor of aan zijn campagne medewerkers.

De president zei dat hij de Kever met plezier zou veilen, omdat hij “niets met auto’s heeft”. Hij grapte dat hij de auto niet verkocht vanwege zijn hond Manuela, van wie bekend is dat hij maar drie poten heeft.

Mujica, die in 2010 president werd, verklaarde destijds dat zijn gehele kapitaal bestond uit de Kever. De eenvoudige boerderij waar hij woont, staat op naam van zijn vrouw. Sindsdien verdient hij als president USD 11.000 per maand, waarvan hij 20 procent schenkt aan zijn politieke beweging.

Bron : The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug