Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Boek over winstbejag Chileense energiesector

Datum : 15/10/2013
Land : Chili

Boek over winstbejag Chileense energiesector

Het winstbejag is groter dan welke strategie ook voor de lange termijn ontwikkeling binnen de Chileense samenleving. En de energiesector is geen uitzondering hiervan, zegt de journalist en socioloog Raúl Sohr in zijn nieuwe boek Así no podemos seguir (Zo kunnen we niet doorgaan). Zijn boek stelt de behoefte om een verandering te maken aan deze mercantilistische visie voor een model dat begint met de staatsinterventie. Zoals in Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland, waar de ontwikkelingen een evenwichtige economische groei hebben toegestaan zonder het milieu te vervuilen. 

Volgens Sohr "werkt de Chileense energiemarkt niet; het is nog niet gelukt om de fouten van het verleden te verbeteren. We hebben een overschot om energie te produceren door middel van zonne-energie. De Atacama woestijn heeft de hoogste zonnestraling ter wereld". 

"We hebben een enorme hoeveelheid windenergie. De Falklandeilanden dekken zo'n 40 procent van de behoefte aan energie met windturbines. Waarom kan dit in het zuiden van Chili niet gemaakt worden? Het zou elektriciteit kunnen leveren. Het is dezelfde geografie en er zijn dezelfde windstoten", zei de journalist tijdens zijn boekpresentatie. Así no podemos seguir omvat belangrijke onderwerpen over de bescherming van het milieu en de toekomst, de veiligheid en de zelfstandigheid in de energiesector die wel mogelijk is.

Bron : La Nación
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug