Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Boeren Cariben leren Japanse landbouwtechnologie

Datum : 12/05/2018

Boeren Cariben leren Japanse landbouwtechnologie

Meer dan twintig participanten uit de landbouwsector van elf Caribische landen hebben een studiereis van twee weken naar Japan afgerond. De studiereis, werd georganiseerd door het Japan-Caribbean Climate Change Partnership (J-CCCP), een project van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP). De nadruk van het project lag op de overdracht van kennis en toepasbare technologieën vanuit Japan naar het Caribisch Gebied.

De deelnemers hebben kennis opgedaan van verschillende landbouwpraktijken en -technologieën, waaronder biologische en natuurlandbouw, permacultuur en beschermde landbouw, zoals verticale landbouw, zonne-energie plantenfabrieken en licht plantenfabrieken. Ze zijn ook deelgenoot gemaakt van innovatieve ontwikkelingen, waaronder membraan- en hydrogeltechnologieën.

Door de klimaatverandering, krijgen landen steeds meer te maken met een langere droogteperiode. De landbouwsector heeft daarom technologieën nodig om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden zodat de voedselzekerheid wordt gegarandeerd.

Hoewel de studiereis voornamelijk de Noord-Zuid-samenwerking omvatte, was het delen van Zuid-Zuid kennis duidelijk bij deelnemers die in staat waren technieken en hulpmiddelen te delen die in hun respectieve landen hebben gewerkt. De studiereis is afgesloten met een sluitingsceremonie, waar Japanse collega's, studenten en onderzoekers werden uitgenodigd om meer te leren over het Caribisch Gebied en hoe boeren in het Caribisch Gebied verschillende technieken toepassen om zich aan te passen aan veranderende weerspatronen, geassocieerd met klimaatverandering. De participanten hebben tijdens de ceremonie een certificaat van deelname gekregen.

De J-CCCP is een regionaal project dat in acht Caribische landen wordt uitgevoerd (Belize, Dominica, Grenada, Guyana, Jamaica, Saint Lucia, Saint Vincent & the Grenadines en Suriname). Het werkprogramma onder de J-CCCP is in overeenstemming met de Parijs Overeenkomst inzake klimaatverandering, om de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius te houden en inspanningen te leveren om de temperatuurstijging nog verder te beperken tot 1,5 graden Celsius boven het pre-industriële niveau. Het project wordt uitgevoerd door het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) met financiering van de Japanse regering. 

Bron : StarNieuws, UNDP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug