Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Boeren Uruguay protesteren tegen hoge kosten

Datum : 27/01/2018
Land : Uruguay

Boeren Uruguay protesteren tegen hoge kosten

Tienduizenden Uruguayaanse boeren hebben dinsdag in de stad Durazno een demonstratie gehouden om meer overheidssteun voor hun industrie te eisen. Landbouw is de sleutel tot de economie van Uruguay, een van 's werelds grootste vee-exporteurs. De demonstranten eisen belastingverlagingen voor de landbouwsector. Ze zeggen dat de regering buitensporig veel uitgeeft aan zaken als huur van kantoren en het wagenpark, waarvan de kosten worden doorberekend aan de boeren.

De massabijeenkomst is het eerste grote protest tegen de coalitieregering Frente Amplio in de bijna 13 jaar dat het aan de macht kwam. "We zijn het beu dat onze stemmen worden genegeerd, maar als het gaat om het innen van belastingen, worden we niet genegeerd", zei de organisator van het protest, Federico Hozman.

Eerder zei het persagentschap Eduardo Blasina dat de overheidsuitgaven 'buitensporig' waren, en voegde daaraan toe dat de autoriteiten in 2004 105 miljoen dollar uitgaven, maar nu ongeveer 17 miljard dollar uitgeven. "Elk jaar gaan de belastingen omhoog en neemt het begrotingstekort toe en het houdt gewoon niet op," zei hij.

De boeren eisten ook dat de prijs van benzine en energie zou worden verlaagd om hun productiekosten te verlagen. Volgens Global Petrol Prices heeft Uruguay de duurste benzine in de regio nadat de prijzen in 2017 met bijna 10% zijn gestegen. De demonstranten willen hun voorstellen aan president Tabaré Vázquez voorleggen.

Bron : StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug