Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Boerenmars voor hulp tegen droogte en honger

Datum : 22/01/2012
Land : Mexico

Boerenmars voor hulp tegen droogte en honger

In Mexico is afgelopen vrijdag een karavaan van 500 boeren vertrokken uit de noordelijke deelstaten Coahuila en Chihuahua op weg naar Mexico-stad. De boeren gaan de regering om hulp vragen in de strijd tegen de droogte en de hongersnood. Het noorden van Mexico beleeft momenteel de droogste periode sinds zeventig jaar. 

De droogte bedreigt de voedselvoorziening van circa twee miljoen mensen. Sinds oktober 2011 zijn ruim 42 duizend stuks vee omgekomen door gebrek aan wateren 80 procent van de bonen- en 50 procent van de maïsoogsten zijn mislukt. Voor het vertrek verklaarde een deelnemer aan de karavaan, Felipe Piñedo, dat ze van de Mexicaanse president Felipe Calderón een pakket maatregelen van 775 miljoen Amerikaanse dollar eisen. 
  
Verleden week keurde de president een wetsvoorstel af voor de vorming van een noodfonds van 587 miljoen euro voor door de droogte getroffen bewoners. Calderón vindt het bedrag te hoog en zegt niet over het geld te beschikken.

 

 

Bron : Agencia Púlsar, El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug