Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Boerenprotest tegen overheidsgeweld

Datum : 18/10/2019
Land : Paraguay

Boerenprotest tegen overheidsgeweld

De Nationale Boerenfederatie van Paraguay (FNC) heeft een grote demonstratie aangekondigd voor 28 oktober om te demonstreren tegen politiegeweld bij eerdere manifestaties van haar leden. De FNC zoekt daarbij steun bij andere organisaties om gezamenlijk een vuist te maken tegen het gebrek aan antwoord van de autoriteiten op de problemen van het land.

“De regering van Mario Abdo Benítez heeft geen enkele aandacht voor de noden van het volk, en al helemaal niet voor de problemen die de boeren ondervinden”, aldus Marcial Gómez van de federatie. “De situatie wordt zelfs verergerd doordat de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken een nieuw beleid van onderdrukking aangekondigd heeft.” Deze minister, Euclides Acevedo, had al voor zijn aantreden aangekondigd geen wegblokkades toe te staan.

President Abdo Benítez heeft gedreigd het leger in te zetten om de nationale veiligheid te verzekeren en de wegen open te houden. Woordvoerder Gómez van de FNC roept Abdo echter op met geweldloze oplossingen te komen voor de vele problemen waar het land voor staat op gebieden als gezondheid, onderwijs en huisvesting.

Op dinsdag 15 oktober zette de politie waterkanonnen en traangas in tegen tomatenboeren die in Coronel Oviedo een einde eisten aan de illegale import van groeten en fruit. In Pedro Juan Caballero, in het departement Amambay, gebruikte de politie ook veel geweld tegen enkele families die hoofdweg 5 geblokkeerd hadden om hun eisen op land kracht bij te zetten.

Bron : La Nación
Bookmark and Share


Terug