Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bolivia: doden door ontplofte gasfles tijdens carnaval

Datum : 12/02/2018
Land : Bolivia

Bolivia: doden door ontplofte gasfles tijdens carnaval

In de Boliviaanse stad Oruro zijn minstens acht mensen omgekomen toen een gasfles ontplofte tijdens de carnavalvieringen waar de stad beroemd om is. De gasfles was van een straatverkoper. Naast de dodelijke slachtoffers raakten meer dan veertig mensen gewond. Verschillende slachtoffers moesten naar ziekenhuizen in de nabij gelegen hoofdstad La Paz worden gebracht, omdat lokale ziekenhuizen de patiënten niet aankonden. 

De ontploffing vond plaats in een zijstraatje vlakbij de straat waar de grote optocht doorheen trekt. Onder de dodelijke slachtoffers waren drie kinderen. President Evo Morales reageerde op Twitter "verbijsterd te zijn door het nieuws over de doden door de explosie." Lokale media melden dat de explosie een ongeluk was. 

Zo'n 450.000 mensen nemen ieder jaar deel aan de carnavalsvieringen van Oruro. Al meer dan tweehonderd jaar wordt carnaval groots gevierd in de stad. Het evenement is door de Verenigde Naties erkend als cultureel erfgoed. Zo'n 6000 dansers nemen deel aan de optocht. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug