Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Bolivia en China tekenen strategisch partnerschap

Datum : 21/06/2018
Land : Bolivia

Bolivia en China tekenen strategisch partnerschap

De beide landen zijn afgelopen dinsdag in Beijing overeengekomen een strategisch partnerschap te sluiten en ze hebben diverse andere akkoorden gesloten. Een ervan is de openstelling van de Chinese markt voor Boliviaanse producten zoals quinoa en koffie.

Los van het partnerschap tekenden de Boliviaanse president Evo Morales en de Chinese president Xi Jinping nog zes andere verdragen over financiële, culturele, commerciële en infrastructurele samenwerking. Morales was op bezoek bij zijn collega in Beijing. De twee landen zijn nog in gesprek over de openstelling van de Chinese markt voor andere Boliviaanse producten, zoals soja, vlees en kastanjes.

China en Bolivia sloten ook financiële akkoorden, waaronder kredieten van de Export- en Importbank van China aan Bolivia voor de bouw van een geïntegreerd commando- en controlesysteem voor subregionale veiligheid. Een andere overeenkomst is gesloten voor samenwerking met de China Development Bank voor de aanleg van de snelweg Bombeo-Tunari.

De twee landen ondertekenden ook een memorandum van samenwerking in het kader van de Nieuwe Zijderoute, het ambitieuze Chinese project voor internationale financiering van transport- en telecommunicatie-infrastructuur.

 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug