Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bolivia en Paraguay herstellen betrekkingen

Datum : 06/12/2013
Land : Bolivia

Bolivia en Paraguay herstellen betrekkingen

De president van Paraguay, Horacio Cartes, verklaarde in de Boliviaanse hoofdstad La Paz dat met zijn bezoek aan de Boliviaanse president Evo Morales de relaties tussen beide landen zijn genormaliseerd. De betrekkingen waren in 2012 verbroken na de afzetting van de ex-president van Paraguay, Fernando Lugo, die Morales als een vriend beschouwde.

“We hebben de betrekkingen hersteld”, zei Cartes in een openbare verklaring met Morales. De Boliviaanse president bedankte op zijn beurt Carter voor zijn bezoek en noemde hem “hermano presidente", broeder-president. Kort na zijn aankomst had Cartes een ontmoeting met Morales, waarbij ze overeenkomsten tekenden, zoals de oprichtig van een grenscomite voor een betere conrole op handel en een akkooord over koop en verkoop van gas.

De staatsbedrijven Yacimientos Petrolíferos Fiscales Bolivianos en Petróleos de Paraguay zullen volgende week bij elkaar komen. Volgens officiële berichten zal Paraguay volgend jaar 100.000 kubieke meter importeren van het Boliviaanse Gas Licuado de Petróleo

Bron : Nuevo Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug