Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Bolivia geeft prehispanische mummie terug aan Peru

Datum : 07/11/2012
Land : Bolivia

Bolivia geeft prehispanische mummie terug aan Peru

De Boliviaanse autoriteiten hebben een mummie van een kind, dat minstens 700 jaar oud is, teruggegeven aan Peru. De mummie werd in 2010 in La Paz in beslag genomen, toen een vrouw die naar Frankrijk wilde zenden. 

De Boliviaanse minister van Cultuur, Pablo Groux, overhandigde de mummie persoonlijk aan zijn Peruaanse ambtsgenoot Luis Peirano tijdens een korte ceremonie in Peru. Peirano dankte de Boliviaanse autoriteiten dat ze hadden voorkomen dat het culturele erfgoed illegaal werd verhandeld. De mummie was in wit linnen gewikkeld, omdat ze in slechte staat van conservering verkeert. 

De resten zijn van een jongen of meisje van ongeveer twee jaar die leefde tijdens het Intermedio Tardío (110 – 1450) aan de kust van Peru. Het is de tweede mummie die Peru terugkrijgt. Vorig jaar gaf Duitsland een mummie die in de jaren tachtig was geroofd, terug aan Peru.

 

 

Bron : Bolivia geeft prehispanische mummie terug aan Peru
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug