Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Bolivia: geen carnaval in Cochabamba

Datum : 16/02/2018
Land : Bolivia

Bolivia: geen carnaval in Cochabamba

Hevige regenval de afgelopen weken in Bolivia heeft gezorgd voor enorme wateroverlast in 116 gemeentes in zeven van de negen departementen in het land. In het hele land zijn 10.000 families getroffen. Op 14 februari spraken berichten van zeven dodelijke slachtoffers. Vijf van hen werden het slachtoffer van modderstromen in Tiquipaya, een voorstad van Cochabamba, nadat de rivier de Taquiña hier buiten haar oevers getreden was.

De regen had het leven in de Andesstad al grotendeels lam gelegd, zodanig dat burgemeester Edwin Jiménez de belangrijkste activiteiten voor carnaval, vorig weekend, afgelast had. Eerder al had de gemeenteraad van Cochabamba die aanbeveling gedaan zodat alle aandacht van de gemeenteambtenaren zich kon richten op de bestrijding van de wateroverlast.

Jiménez’ collega Juan Carlos Angulo van Tiquipaya verklaarde: “Het geld dat we begroot hadden voor het carnaval, gaan we besteden aan voedsel voor de reddingswerkers en aan brandstof voor het materieel dat we nodig hebben in het getroffen gebied.”

Tijdens het carnavalsweekend bleef het regenen in Cochabamba en ook elders in Bolivia vielen slachtoffers. In 44 gemeentes is alarmfase ‘geel’ afgekondigd, in 72 anderen alarmfase ‘oranje’ en in Tiquipaya en het nabijgelegen Colcapirhua, code ‘rood’. Daarnaast is de noodtoestand uitgeroepen in de departementen Potosí, Beni, Chuquisaca en Cochabamba. De overheid heeft het leger en hulpdiensten ingezet om verdere overstromingen te voorkomen.

Voor aanstaand weekend is regen voorspeld.

Bron : Perú21, El Deber
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug