Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bolivia onderzoekt Spaans voorstel voor interoceanische spoorlijn

Datum : 08/11/2018
Land : Bolivia

Bolivia onderzoekt Spaans voorstel voor interoceanische spoorlijn

De Boliviaanse ministeries van Openbare Werken, Economie en Planning onderzoeken het Spaanse voorstel voor de financiering van de interoceanische spoorlijn. Ook het Verenigd Koninkrijk en een Zwitsers-Duits consortium hebben een voorstel ingediend.

Minister van Publieke Werken Milton Claros hield een persconferentie om te zeggen dat het Spaanse voorstel "financieringsalternatieven" van Madrileense instellingen en agentschappen omvat om de kosten van het project, die naar schatting zo'n $ 14 miljard bedragen, te verwerken.

Het zal volgens Claros zes jaar duren voordat het project is voltooid. Het doel is de Braziliaanse Atlantische haven van Santos te verbinden met de Peruaanse haven van Ilo aan de Stille Oceaan, via een route van 3744 kilometer lang.

Naast Bolivia, Brazilië en Peru hebben zowel Paraguay als Uruguay belangstelling getoond voor het project, dat dankzij de Paraguay-Paraná-vaarweg tot wasdom kon komen.

Verschillende Spaanse bedrijven willen het project uitvoeren en hebben voorstellen en  financieringsvoorwaarden ingediend. Dat materiaal wordt momenteel gedetailleerd geëvalueerd door de drie Boliviaanse ministeries, zei Claros, zonder verdere details te geven.

De Boliviaanse regering heeft de levensvatbaarheid van het project benadrukt, met het argument dat slechts 800 kilometer van de route, waarvan de helft in Bolivia en de andere helft in Peru ligt, nog moet worden voltooid. Dit geeft het project een voordeel ten opzichte van andere potentiële alternatieven.
 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug