Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Bolivia ontwikkelt windenergie met Denemarken

Datum : 25/04/2018
Land : Bolivia

 Bolivia ontwikkelt windenergie met Denemarken

De Boliviaanse regering heeft afgelopen dinsdag een initiatief ter waarde van 191 miljoen USD gelanceerd voor de ontwikkeling van drie windparken met steun van Denemarken.

President Evo Morales ondertekende een uitvoeringsorder waarin staatselektriciteitsbedrijf Ende werd gemachtigd om drie windparken te vestigen voor de productie van 108 MW in de oostelijke provincie Santa Cruz. 

Het Deense buitenlandse hulpagentschap Danida zal in de loop van twee jaar 125 miljoen dollar en Ende bijna 66 miljoen verstrekken om het project uit te voeren, aldus het ministerie van Communicatie van Bolivia.

Tijdens de ondertekeningsceremonie in de stad Santa Cruz zei Morales dat Bolivia binnenkort elektriciteit zou kunnen exporteren naar naburige landen, omdat de overtollige productie van het Andesland 600 MW bereikt en zou kunnen oplopen tot 1.000 MW in 2019.

De Boliviaanse minister van energie, Rafael Alarcón, zei dat de regering werkt aan "de voorwaarden om elektriciteitsexport mogelijk te maken door het genereren van overtollige elektriciteit met verschillende soorten technologie, met als doel het inkomen van het land te verhogen."

Vorige week zei Morales dat Bolivia begin 2019 van start gaat met de levering van elektriciteit aan Argentinië, terwijl de Boliviaanse energiegigant YPFB in gesprek is met Peru en met verschillende Braziliaanse staten over mogelijke samenwerkingsverbanden in energieopwekking.

 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug