Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Bolivia sluit deal met China over waterkrachtcentrale

Datum : 30/07/2012

Bolivia sluit deal met China over waterkrachtcentrale

Bolivia en China hebben een overeenkomst ondertekend met betrekking tot een waterkrachtcentrale in dit Latijns-Amerikaanse land. Het Chinese staatsbedrijf Hydrochina Corporation mag gratis een onderzoek gaan uitvoeren voor de mogelijkheden voor een dergelijke centrale in de provincie Santa Cruz, in het oosten van Bolivia. 

Het verdrag werd ondertekend door de Boliviaanse minister voor Koolwaterstoffen en Energie, Juan Jose Sosa. Naast vertegenwoordigers van Hydrochina Corporation was ook de Chinese ambassadeur in Bolivia, Li Dong, aanwezig. Het Chinese bedrijf heeft negentig dagen de tijd om het onderzoek uit te voeren en te presenteren aan de Boliviaanse regering. Als deze akkoord gaat met het onderzoek, zal Hydrochina Corporation de centrale mogen ontwerpen en bouwen.

Als China het onderzoek niet binnen de vastgestelde tijd presenteert, vervalt het akkoord. De regering van president Evo Morales zegt dat deze waterkrachtcentrale Bolivia zal helpen in de groeiende vraag naar energie, vooral in rurale gebieden. Ook zou het mogelijk moeten worden energie te exporteren naar andere landen. 

Bron : Latin American Herald Tribute
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug