Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bolivia: staking medisch personeel verboden

Datum : 21/04/2017
Land : Bolivia

Bolivia: staking medisch personeel verboden

De Boliviaanse regering heeft een voorgenomen 24-uursstaking in de gezondheidssector eerder vandaag verboden. De Minister van Arbeid, Héctor Hinojosa, meldde de gezondheidsdiensten in het land dat ze loon mogen inhouden van medici die niet op hun werk verschijnen.

“We hebben een verzoek ontvangen van het Ministerie van Gezondheid om deze actie illegaal te verklaren. Bovendien hebben we geen enkele formele aankondiging van de staking, laat staan een officieel verzoek om deze toe te staan en dus voldoet de actie niet aan de Algemene Arbeidswet”, verduidelijkte de minister.

De gezondheidswerkers protesteren tegen de oprichting van een Nationaal Gezondheids- en Controlesysteem en tegen de vrije toetreding tot de beroepsgroep. Hoewel de stakingsoproep aan artsen en anderen in het hele land gedaan is, werd niet in alle gezondheidscentra het werk stilgelegd.

“Deze staking is volkomen illegaal en het Ministerie van Gezondheid heeft het recht om de contracten te beëindigen met degenen die hun arbeidsverplichtingen niet nakomen”, aldus Hinojosa.

Gisteravond had zijn collega van Gezondheid, Ariana Campero, de stakers al beschuldigd van politieke motieven. Zij herinnerde haar gehoor er bij die gelegenheid aan dat ze verschillende pogingen gedaan heeft om met de sector in overleg te gaan over de voorgenomen maatregelen waar de onenigheid om begonnen was. 

Bron : El Deber
Bookmark and Share


Terug